Omega-3 maisto papildų šaltiniai yra krilių aliejus, dumblių aliejus, stambiosios ir smulkiosios žuvys.
Krilių aliejus turi EPA, DHA riebalų rūgščių ir fosfolipidų, kurie pagerina Omega-3 pasisavinimą. Taip pat jame gausu astaksantino (stipraus antioksidanto), kuris padeda apsisaugoti nuo saulės spindulių žalos. EPA iš krilių aliejaus absorbuojama 28 % geriau nei iš žuvų taukų. DHA kiekis krilių aliejuje yra mažesnis nei žuvų taukuose, tačiau įsisavinimas vis tiek gali būti efektyvesnis.
Stambiosios žuvys (pavyzdžiui, tunas, kardžuvė) taip pat yra Omega-3 maisto papildų žaliava. Šios žuvys turi labai daug Omega-3 riebalų rūgščių, bet dažnai kaupia sunkiuosius metalus, todėl vartoti reikia labai atsakingai ir rinktis tik sertifikuotus, patikimų gamintojų produktus. Siekiant išvengti teršalų, naudingiausia rinktis Omega-3 papildus, kurie pagaminti iš mažų, riebių žuvų, pavyzdžiui, ančiuvių, skumbrių, sardinių, menhadeno. Tai taip pat geri DHA ir EPA rūgščių šaltiniai.
Dumblių aliejus – natūralus, augalinis DHA riebalų rūgščių šaltinis, tinkantis vegetarams ir veganams, turintis mažai teršalų, nes dumbliai yra mitybos grandinės apačioje. Jame taip pat yra ir nedidelis kiekis EPA riebalų rūgščių. Atlikti tyrimai patvirtino, kad DHA riebalų rūgštys yra svarbesnės nei EPA, siekiant padidinti „gerojo“ cholesterolio kiekį.